Drie provincies, drie wedstrijden, één prijs!

Wie kent de AVD Cross, de Kerstcross van Oranjewoud en de Zac Freudenburg Cross nog niet? Drie hele mooie crossen in de drie noordelijke provincies van ons land. Dit seizoen is het nog aantrekkelijker om aan deze drie crossen mee te doen, omdat de best presterende atleet binnen binnen deze drie wedstrijden zich winnaar mag noemen van de Noordelijke Cross Cup. De Noordelijke Cross Cup (NCC) bestaat uit één klassement voor de sprintcross en één voor de lange cross. Het klassement van de sprintcross gaat over twee gelopen wedstrijden: de AVD Cross en de Kerstcross van Oranjewoud. Het klassement van de lange cross gaat over alle drie gelopen wedstrijden.

De flyer van de Noordelijke Cross Cup


avd cross start

AVD Cross - Dwingeloo

zaterdag 27 oktober 2012

De AVD Cross wordt dit jaar voor de 48e keer georganiseerd en is daarmee een echte klassieker onder de wedstrijden. De start is op het terrein van het zwembad ‘De Paasbergen’ bij Dwingeloo. Het parcours voert grotendeels over bospaden rond het zwembad en bestaat uit een kleine ronde en een grote ronde.
www.avdcross.nlKerstcross start sprintcross

De Kerstcross van Oranjewoud

zondag 23 december 2012

De cross met de Kerstman vindt plaats in de bossen van Oranjewoud (bij Heerenveen). Het is een gezellige loop voor groot en klein.
www.avheerenveen.nlPodium ZFC

Zac Freudenburg Cross - Groningen

zondag 27 januari 2013

De Groninger studenten atletiekvereniging Vitalis organiseert sinds enkele jaren de Zac Freudenburg Cross. De cross heeft een afwisselend en heuvelachtig parcours en vindt plaats in het Stadspark van de stad. De wedstrijd is vernoemd naar de succesvolle atleet en oud-lid van de vereniging Zac Freudenburg.
zfc.vitalis.org